SuperSnelleGezonde Broccoli
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 2 el rodewijnazijn
- 6 el olijfolie extra vierge
- 70 g macadamianoten (En neem nog wat extra noten mee voor de avond 🙂 )
- 500 g broccoli
Snipper de sjalot. Marineer de sjalot 5 min. in de wijnazijn. Klop de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Roer de noten door de vinaigrette. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Giet af en schenk de notendressing erover.
Haast tip:
Je kunt de broccoli 1/2 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Het gerecht is lauw ook lekker!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten4Â g
- vet 29 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 10 mg
- vezels 5 g